Roparun

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Bremen naar Rotterdam waarbij deelnemers in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve zorg. Een avontuur voor het leven! Dat blijkt overigens ook uit het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De opbrengst van de Roparun komt ten goede aan zaken die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

Programma Roparun

De Roparun vindt jaarlijks plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag in Parijs en in Bremen en de finish op maandag op de Binnenrotte in Rotterdam. De starttijd van een team wordt bepaald aan de hand van de door een team opgegeven gemiddelde snelheid. Gemiddeld starten 5 teams tegelijk. Vervolgens gaan de teams op eigen gelegenheid verder. Onderweg worden er in verschillende gemeentes ‘doorkomsten’ georganiseerd door de omwonenden, om de teams een hart onder de riem te steken.

Roparun 2024
De Roparun in 2024 wordt alweer de 33e editie. De komende editie vindt traditiegetrouw plaats in het pinksterweekend van 27 t/m 29 mei 2023. Dit jaar zal er weer een start in Frankrijk zijn. Omdat de Nederlandse route ook goed is bevallen, kan er dit jaar ook gestart worden vanuit Nederland. Honderden teams leggen lopend (en rijdend) meer dan 500 kilometer af in estafettevorm. Per team is er steeds één loper met begeleiding actief. Non-stop, drie dagen lang. De finish is gelukkig nog steeds op dezelfde plek: de Coolsingel. Sta jij ons op te wachten?


Hoe kunt u helpen?

Sponsor ons

Help ons zo veel mogelijk geld in te zamelen! Doe mee aan een van onze evenementen (zie kalender), word sponsor (meld u via het contactformulier aan) of doneer rechtstreeks op onze bankrekening: NL05RABO0154548804 ten name van Team 248 Go4Life.

Alvast hartelijk dank!

Doneer hier

Sponsors

Swietelsky
Hoofd
sponsor
Makro
Sponsor
in natura
Smart Real Estate
Donatie
privé
Dirk
Sponsor
in natura
Thetford
Sponsor
in natura


Bekijk alle sponsors